• Forside
  • ChangeLog
  • Om Mig
  • Archives
  • Categories
  • Brugeroplevelsen

    2011 - 10.25

    Dagens forelæsning handlede om hvordan man laver brugertests af sites eller produkter. Da vores blog / portfolio både er et site og et eksamens produkt, er det oplagt at lave brugertests af dem. Inden vi gik igang blev vi spurgt om vi selv skulle danne grupper af 4 personer eller om det skulle gøres for os.

    Jeg hørte til dem, der ville have det skulle gøres for os, for så ville man havne med nogle, hvis site man ikke havde kendskab til og derfor kunne opretholde objektiviteten. Desværre så valgte folket at  at vi selv skulle støbe 4 mands grupper sammen. Det resulterede i at jeg havnede med 3 andre, hvis sites jeg havde studeret før. De andre i gruppen havde selvfølgelig også kendskab til mit site.

    Vi lavede en “tænke-højt” test, hvor brugeren skal navigere rundt på sitet og samtidigt fortælle hvad han eller hun tænker og føler. Det første indtryk de fik af siden var at den så stilrent ud. Selvom baggrunden har alle farver i sig, så er de ned tonet i en grad hvor de ikke genere øjnene. Siden var ganske nem at navigere rundt på og de udspurgte elementer, de blev bedt om at finde, fandt de relativt hurtigt. Dette kan selvfølgelig skyldes at mit site, på nuværende tidspunkt, kun har 22 indlæg.

    Umiddelbart havde de ikke nogle bemærkninger omkring navigationen og stilen. De havde dog nogle ting som kunne gøres bedre:

    •  Datoerne skal være ens. Lige nu findes der to datoformater, den danske og den engelske måde at skrive datoer på.
    •  Under søgresultater skal der være noget af brødteksten af emnet, i stedet for kun overskriften. Så har man lettere ved at skimte igennem om man har søgt på det rigtige.
    •  En tilbage-til-toppen knap, så man ikke skal scrolle så meget på disser der indeholder lange posts.

    Bemærkningen omkring datoen, havde jeg slet ikke set selv, så det indput er jeg rigtig glad for. Omkring søgeresultater, havde jeg selv fundet den fejl, men er ikke i stand til (endnu) at forbedre det. En tilbage-til-top knap, synes jeg er en rigtig fed feature at få lagt ind på sitet.

    One Response to “Brugeroplevelsen”

    1. Steen Filskov Andersen says:

      Hej Daniel,

      Godt at du fik nogle brugbare input, selv om dine testdeltagere allerede kendte dit site. Det kan være et problem, at testdeltagerne kender det materiale, som de skal kigge på, men det kan også have den fordel, at de har været i stand til at reflektere over materialet og således kan komme med mere velovervejet kritik. I dette tilfælde er dine medstuderende i samme situation som dig selv mht. udvikling af et site, og vil derfor kunne kaste lys over problemer på dit site med erfaringer fra deres eget.

      Man får naturligvis ikke den aha-oplevelse, som helt friske øjne kan give, men jeg kan se, at du alligevel fik noget ud af testene.

      Jeg tager til efterretning, at gruppedannelse nogle gange med fordel kan styres fra toppen!